Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 16:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/hongkongaktivisten-joshua-wong-sverige-maste-ta-stallning/

VÄRLDEN

Hongkongaktivisten Joshua Wong: Sverige måste ta ställning

Bild 1 av 7 Demokratiaktivisten Joshua Wong uppmanar världens ledare att stödja Hongkongs kamp för allmänna val och skotande av lagen om utlämning till Fastlandskina.
Foto: Eduardo Leal
Bild 2 av 7 Tusentals Hongkong-bor samlades på onsdagskvällen för att uppmana G20-länderna att stödja deras kamp för frihet och demokrati vid mötet i Japan i slutet av veckan.
Foto: Eduardo Leal
Bild 3 av 7 Prästen David Cheung stöder studenternas protester. Det är de ungas framtid det handlar om, säger han.
Foto: Eduardo Leal
Bild 4 av 7 Andrea Wong litar inte på Kinas rättssystem. Hon är en av flera kristna som deltar i demonstrationerna.
Foto: Eduardo Leal
Bild 5 av 7 21-åriga Han kräver en utredning kring polisens våld under protesterna förra onsdagen när över 70 personer skadades.
Foto: Eduardo Leal
Bild 6 av 7 Ett hav av svartklädda demonstranter samlades utanför Hongkongs stadshus för att uppmana G20-länderna att stödja deras kamp för frihet och demokrati.
Foto: Eduardo Leal
Bild 7 av 7 Befria Hongkong, demokrati nu, var budskapet från tusentals Hongkongbor i en lugn manifestation på onsdagskvällen.
Foto: Eduardo Leal

HONGKONG. Sverige borde pressa på mer för Hongkongs rättigheter.

Det säger Joshua Wong, en av Hongkongs ledande demokratiaktivister som nyligen släpptes ur fängelset, till DN.

På onsdagskvällen anslöt han sig till tusentals andra svartklädda Hongkongbor i nya protester. Deras budskap till världens mäktigaste ledare inför G20-mötet i slutet av veckan: slut upp bakom oss och försvara våra rättigheter.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.