Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Hotfulla getter med smak för urin flygs bort

En bedövad get med ögonbindel blir bortlyft med helikopter.
En bedövad get med ögonbindel blir bortlyft med helikopter. Foto: Jesse Major/AP

Aggressiva bergsgetter med förkärlek för människokiss har utvecklats till ett dödligt hot i Olympic National Park i den amerikanska delstaten Washington. Nu lyfts de bort med helikopter och flygs till områden där de inte kan ställa till med lika stor skada, skriver The Telegraph. 

Salt och mineraler i mänsklig urin lockar till sig getterna och parken har parken uppmanat besökarna att inte kissa längs vandringslederna för att hålla djuren på avstånd.

Myndigheterna har fått rapporter om hotfulla, aggressiva getter, och 2010 blödde en 63-årig vandrare till döds efter att en bock spetsat honom på sina horn.

Dessutom gör getterna stora skador på den känsliga floran när de trampar och tuggar sig fram genom nationalparken.

Nu ska 375 folkilskna getter bort från parken. Jägare utrustade med bedövningspilar och nät ska fånga in dem för helikoptertransport till en annan del av Kaskadbergen. Ytterligare runt 300 getter, som inte går att fånga in, kommer att skjutas.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.