Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Hunden Arthur har blivit världskändis

Arthur må ha slutat sin resa för denna gång, men hans namn fortsätter att sprida sig över världen. Det senaste dygnet har flera internationella medier uppmärksammat historien.

Vi svenskar är inte de enda som har berörts av hunden Arthurs öden. BBC, USA Today, Daily Mail, The Mirror och The Washington Post är några medier som nu rapporterar om händelsen.

”Vad som hände kommer att smälta de hårdaste hjärtan”, skriver Daily Mail i sin ingress.

”Historien kommer lämna dig med ett brustet hjärta och göra dig inspirerad på samma gång”, skriver brittiska Metro.

Historien (för de som har missat den) handlar om hur gatuhunden Arthur följde med ett svenskt VM-lag i multisport i Ecuador efter att ha fått en köttbulle. Arthur var blodig när laget först träffade honom, men han följde ändå efter dem i flera dagar – genom lervälling, floder och djungel.

När tävlingen var över bestämde sig lagledaren Mikael Lindnord för att ta med sig hunden hem. Efter mycket om och men lyckades han få alla tillstånd klara och nu sitter Arthur i karantän i Sverige.

Allt detta hände i förra veckan men först nu fick alltså de engelskspråkiga medierna upp ögonen för historien (i Sydamerika blev Arthur omskriven redan förra helgen).

Samtidigt verkar Sveriges just nu populäraste vovve trivas med boendet på Manlötens hundkarantän i Vallentuna. Enligt multisportlagets Facebooksida läker såret på hans rygg bra och under tisdagen tog han emot sitt första besök.

Först 120 dagar efter ankomsten till Sverige får han löpa fritt.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.