Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-22 15:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/hundratals-flyg-installda-pa-grund-av-stormen-ciara/

Världen

Hundratals flyg inställda på grund av stormen Ciara

Blåsigt värre i Rotterdam, Nederländerna, på söndagen.
Blåsigt värre i Rotterdam, Nederländerna, på söndagen. Foto: Robin van Lonkhuijsen/AFP

Hundratals in- och utresor ställs in på Frankfurts och Amsterdams flygplatser på grund av stormen Ciara. Också tysk tågtrafik har stoppats under söndagen, rapporterar Frankfurter Allgemeine.

Stormen Ciara har de senaste dygnen slagit hårt mot de brittiska öarna med vindbyar på över 35 meter i sekunden. Mängder av vädervarningar har utfördats i nordvästra Europa och under söndagen fattade Amsterdams och Frankfurts flygplatser beslut om att stoppa hundratals flighter in och ut.

I Tyskland meddelade statliga tågbolaget Deutsche Bahn att trafiken skulle ställa in resor till Nordsjökusten, vilket påverkar resenärer och transporter till framför allt Niedersachsen. Sedan tidigare har flyg- och tågtrafik stoppats och försenats kraftigt i bland annat Storbritannien och Belgien på grund av Ciara, känd som Sabine i Tyskland.

Bilar i England översköljdes av vågor under söndagen.
Bilar i England översköljdes av vågor under söndagen. Foto: GLYN KIRK

I Danmark höll en 41-årig kvinna och en 8-årig pojke på att stryka med när en våg spolade ner dem i havet från den pir de stod på vid Vorupør på Jylland. Båda kunde räddas och den danska polisen varnar nu andra för att röra sig nära vattnet.

Bland andra konsekvenser av stormen hör sönderblåsta byggnader, fällda träd och nedrivna elledningar på flera håll i västra Europa. Elitfotbollsmatcher i både Nederländerna och Tyskland har skjutits upp. På många håll väntas stora regnmängder på uppemot 70 millimeter.

Drottning Elizabeth ställde in ett kyrkobesök i Sandringham på söndagen med hänvisning till stormen. Hovet säger till tyska nyhetsbyrån DPA att säkerhetsåtgärden vidtagits främst för de åskådare som brukar samlas vid kyrkan för att få en skymt av regenten.

Läs också: SMHI varnar i Sverige inför stormen

Läs mer: Ovädret stoppar fotbollsmatcher i Europa