Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-23 03:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/hundratals-jakar-dog-svaltdoden/

Världen

Hundratals jakar dog svältdöden

Närmare 300 tama jakar har svultit ihjäl i norra Sikkim i nordöstra Indien, i gränstrakterna mot Tibet, rapporterar flera medier.

Rätta artikel

– Det ser ut som om de döda jakarna inte haft någonting att äta efter de långvariga snöfallen sedan slutet av förra året, säger myndighetsföreträdaren Raj Yadav till Deccan Herald.

De stora snömängderna har isolerat djuren på en och samma plats sedan i december, skriver Voice of Sikkim på nätet.

Veterinärer som nyligen kom till området hade med sig foder till de jakar som ännu är vid liv. Dessa djur ska också undersökas medicinskt.

De döda djuren tillhörde ett tiotal familjer.

Tamjaken, även kallad grymtoxe, ger kött och mjölk. Jakarnas gödsel kan tjäna som bränsle medan ullen kan användas till exempelvis filtar och rep.

Ämnen i den här artikeln:

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt