Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-23 07:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/hundratals-personer-fortfarande-fast-pa-scientologikyrkans-fartyg-efter-masslingfall/

Världen

Hundratals personer fortfarande fast på Scientologikyrkans fartyg – efter mässlingfall

Fartyget Freewinds ligger för ankar i hamnen i Willemstad. Foto: Raino Mauricia/AFP

Hundratals personer sitter fortfarande i karantän på Scientologikyrkans fartyg i Karibien efter ett bekräftat mässlingfall ombord.

Det är oklart när de får lämna båten, uppger ABC News.

Rätta artikel

Passagerare och besättning har suttit fast på kryssningsfartyget Freewinds sedan en vecka tillbaka, då hälsomyndigheterna i Saint Lucia konstaterade att en kvinna ombord hade mässling. 

Båten har sedan dess förflyttat sig till Willemstad, där hälsomyndigheterna i lördags tog prover på de över 300 personerna ombord.

Kvinnan hade rest i Europa innan hon gick ombord på skeppet i april. Hon har nu tillfrisknat, men passagerna och besättningen kommer att tvingas stanna kvar på båten tills blodproverna visat att alla är friska. 

– Det ironiska är att hon sannolikt är den säkraste personen ombord, säger Izzy Gerstenbluth, chef för epidemi- och forskningsenheten vid hälsomyndigheterna i Curacao.

Provresultaten har skickats till Nederländerna för analys och svaren väntas komma senast på onsdag. Därefter ska myndigheterna i Curacao besluta om skeppet får fortsätta sin resa. 

Fartyget har ställt in ett planerat stopp i Dominica, uppger en person med insyn i situationen till ABC News.

ABC News har sökt Scientologikyrkan för en kommentar, men inte fått svar. 

Läs mer: Scientologernas båt lämnar hamn efter mässlingfall 

Läs mer: Ny karantän för scientologfartyg efter mässlingsfall