Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Hundvalp stängdes in i flygplanets bagagehylla – och dog där

Foto: Kiichiro Sato/AP

Flygpassageraren hade sin hundvalp med sig i en liten väska när hon skulle resa långt inom USA. Hundägaren anmodades av kabinpersonalen att placera vovven i bagagehyllan ovanför gången.

Väskan med husdjuret fick nämligen inte plats under sätet, fick matte veta, som hade en tonåring och ett spädbarn som ressällskap under flygningen med United Airlines från Houston i Texas till New York.

En passagerare intill som observerade vad som hände berättar för nättidningen Buzz Feed att kvinnan var ”mycket tveksam till lösningen, rentav motvillig”. Efter en del diskuterande gjorde hon som besättningen anvisade – lade upp väskan med hunden i i bagagehyllan och stängde luckan.

Kabinpersonalen försäkrade att allt skulle gå bra.

Flygningen på måndagen mellan de båda städerna tog drygt tre timmar. Det ordnades inte med någon ventilation för hunden under den tiden.

Det är oklart om kvinnan tittade till sitt djur, eller om hon litade på besättningens försäkringar om att allt var i sin ordning. En medpassagerare har dock uppgett att hon aldrig noterade att valpen fick någon tillsyn.

Efter landning på La Guardia-flygplatsen i New York visade det sig att den lilla franska bulldoggen var död.

United Airlines har tagit på sig det fulla ansvaret för tragedin man orsakade kvinnan och hennes ressällskap. Kompensation har utlovats, en klen tröst mot bakgrund av omständigheterna.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.