Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

”Huset gungade så att personalen började utrymma”

Pelle Niklasson befann sig på sextonde våningen i ett höghus i Hanoi när skalvet kom. ”Huset gungade så att personalen började evakuera”, säger han till DN.se.

I två år har Pelle Niklasson bott i Hanoi i Vietnam, där han arbetar för ett IT-outsourcingföretag. Tillsammans med företagets 70 anställda befann han sig på våning 16 i ett 20-våningshus när skalvet kom.

– Huset gungade så att personalen började evakuera. Men vi hade en i personalen som kom från Indonesien, så hon fick ett sms om att det var där jordskalvet var. Strax därefter gick vi in, säger han.

Hur märkte ni av skalvet?

– Det pågick i ett par minuter och huset skakade. Men nere på märken märkte de förmodligen inte av skalvet och det finns inga tecken på skador i Hanoi.

Vad tänkte du när byggnaden började gunga?

– Man funderade på om vi behövde utrymma och vi visste ju först inte hur nära skalvet var. Men när vi visste att det var lugnt så gick vi in igen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.