Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-29 15:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/huthierna-i-jemen-ger-sig-av-fran-hamnar-oppnar-for-nodhjalp/

VÄRLDEN

Huthierna i Jemen ger sig av från hamnar – öppnar för nödhjälp

1 min. FN bekräftar att Huthirebellerna i Jemen följer överenskommelsen och drar sig tillbaka från tre hamnstäder vid Röda havet. Regeringssidan avfärdar det hela som ett falskt skådespel.

På lördagen började huthierna, den ena sidan i Jemens inbördeskrig, dra tillbaka trupp från tre strategiska hamnar. Därmed ser de ut att följa vad de lovade på fredagen. Reträtten är det första konkreta steget mot att uppfylla det avtal om eldupphör som slöts i Sverige i vintras.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.