Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-20 07:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/i-kurdistan-ater-man-pa-eskilstuna/

VÄRLDEN

I Kurdistan äter man på Eskilstuna

Dilzar Yalda älskar Eskilstuna – så mycket att han döpt sina restauranger i irakiska Erbil efter staden. Han planerar att introducera en svensk meny, med sill och pyttipanna.
Dilzar Yalda älskar Eskilstuna – så mycket att han döpt sina restauranger i irakiska Erbil efter staden. Han planerar att introducera en svensk meny, med sill och pyttipanna. Foto: Paul Hansen

Dilzar Yalda är krögaren som älskar Eskilstuna. Så mycket att han döpt sina två restauranger efter Sörmlandsstaden. De svenska återvändarna sätter stor prägel på irakiska Kurdistan, som är något av en frizon i det omgivande kaoset.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.