Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-27 13:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/i-kurdistan-ater-man-pa-eskilstuna/

VÄRLDEN

I Kurdistan äter man på Eskilstuna

Dilzar Yalda älskar Eskilstuna – så mycket att han döpt sina restauranger i irakiska Erbil efter staden. Han planerar att introducera en svensk meny, med sill och pyttipanna.
Dilzar Yalda älskar Eskilstuna – så mycket att han döpt sina restauranger i irakiska Erbil efter staden. Han planerar att introducera en svensk meny, med sill och pyttipanna. Foto: Paul Hansen

Dilzar Yalda är krögaren som älskar Eskilstuna. Så mycket att han döpt sina två restauranger efter Sörmlandsstaden. De svenska återvändarna sätter stor prägel på irakiska Kurdistan, som är något av en frizon i det omgivande kaoset.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in