Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-24 19:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/ilska-i-indien-efter-cyklonen-fanis-framfart/

Världen

Ilska i Indien efter cyklonen Fanis framfart

Bybor som kräver nödhjälp blockerar motorvägen mellan Puri och Bhubaneswar, 5 maj. Foto: Dibyangshu Sarkar/AFP

Miljoner människor i en av Indiens fattigaste delstater är fortfarande utan vatten och ström efter cyklonen Fani som drabbade regionen i början av månaden.

Rätta artikel

Dödssiffran har stigit till 77. Av dem omkom 64 i Indien och 13 i Bangladesh.

Inledningsvis fick Indien beröm för att ha flyttat 1,2 miljoner människor till säkerhet innan stormen kom, men nu kommer kritik.

Under söndagen pågick protester i kustdelstaten Odishas huvudstad Bhubaneswar. Demonstranterna tycker att hjälpinsatserna kommer långsamt, att mat och vatten är för dyrt och att samordningen mellan olika myndigheter brister.

– Det finns en gräns för vårt tålamod. Vi tvingas till sömnlösa nätter. Vi måste köpa dricksvatten till orimliga priser, säger en demonstrant till nyhetsbyrån Press Trust of India.

Ämnen i den här artikeln:

Indien
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt