Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

IMF: Grekland inne på fel väg

Internationella valutafonden, IMF, varnar för att Grekland är inne på fel väg. ”Grekland måste sluta höja skatter och fokusera på att minska sina utgifter”, säger en talesman för IMF.

Det är IMF:s chef i Grekland, Poul Thomsen, som nu anser att Grekland nått gränsen för skattehöjningarna och att landet inte lyckats leva upp till de förväntningar omvärlden haft på det.

Fokus måste nu ligga på det beslutade åtstramningspaketet om inte ännu ett paket måste läggas under 2012, sa Thomsen i en telefonintervju med flera nyhetsbyråer.

– De grekiska reformerna har också drabbats av problem eftersom det varit svårt att hitta en bred politisk enighet för åtstramningspaketet, sa Thomsen också.

Thomsen sa också att Grekland ligger "långt efter sitt schema" då det gäller att komma till rätta med lansdet stora ekonomiska problem, skriver Bloombergs.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.