Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-19 02:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/inga-genombrott-i-cypernsamtal/

Världen

Inga genombrott i Cypernsamtal

Fredagens FN-ledda förhandlingar mellan den grekcypriotiska ledaren Nicos Anastasiades och hans turkcypriotiska kollega Mustafa Akinci avslutades utan konkreta resultat. Däremot öppnade Anastasiades och Akinci för att återuppta samtalen längre fram.

TT-AFP Text

”De bägge ledarna beslutade att tillkännage sin vilja att hålla ett trepartsmöte med generalsekreteraren efter generalförsamlingens möte i september för att planera vägen framåt”, skriver FN:s medlare i ett uttalande.

FN:s generalsekreterare Antonio Guterres har redan försökt – och misslyckats – att mäkla fred i den långdragna Cypernkonflikten. De samtal Guterres ledde bröt samman i juni 2017, och fredagens möte utgjorde de första formella förhandlingarna sedan dess.

Försöken att återförena Cypern har pågått sedan 1974, då en grekiskstödd militärkupp på ön fick som följd att Turkiet invaderade Cyperns norra delar. De senaste månaderna har spänningarna runt ön trappats upp sedan Turkiet inlett provborrningar i havet utanför Cyperns turkcypriotiska del.

Ämnen i den här artikeln:

Cypern
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt