Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-26 20:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/ingen-politiker-vill-rora-hemmafrun/

VÄRLDEN

Ingen politiker vill röra hemmafrun

Bild 1 av 2 Noemi Schrodt, 31 år, är hemma med barnen Rafael, snart 3 år, och Miriam, 1 år. Skattesystemet i Tyskland gynnar familjer där den ena parten är huvudförsörjare.
Foto: Stefanie Loos
Bild 2 av 2 När barnen börjar skolan vill Noemi Schrodt jobba igen – på deltid. ”Jag vill finnas där när de kommer hem vid lunch”, säger hon.
Foto: Stefanie Loos

I tolv år har Tyskland styrts av en kvinnlig superkarriärist som valt jobbet framför familjen. Angela Merkels eget liv står i själva verket i kontrast till de värderingar som råder i Tyskland – ett land där hemmafrun fortfarande är ett familjeideal för många.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.