Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Ingen röstning i representanthuset

Representanthuset skjuter upp nästa veckas omröstning om att upphäva president Obamas sjukvårdsreform, sade republikanernas ledare Eric Cantor på lördagskvällen. Skälet är att demokraternas kongressledamot Gabrielle Giffords kämpar för sitt liv efter skotten i Arizona.

– All lagstiftning som skulle tas upp i representanthuset nästa vecka är inställd så att vi kan vidta de åtgärder som kan bli nödvändiga i ljuset av dagens tragedi, sade Canter.

Att upphäva lagen som antogs innan majoriteten i representanthuset skiftade vid valet i november har högsta prioritet för republikanerna.

Men även om ett återkallelsen utan problem kommer att godkännas i representanthuset lär det inte överleva behandlingen i senaten som demokraterna fortfarande kontrollerar.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.