Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-28 21:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/inget-ar-sig-likt-nar-zimbabwierna-gar-till-val/

Världen

Inget är sig likt när zimbabwierna går till val

Inget är sig likt i Zimbabwes historiska val, det första där Robert Mugabes namn inte står på valsedlarna. Hans efterträdare Emmerson Mnangagwa lyckades bara samla hälften så många anhängare som oppositionen på sitt sista valmöte i Harare i helgen.
Inget är sig likt i Zimbabwes historiska val, det första där Robert Mugabes namn inte står på valsedlarna. Hans efterträdare Emmerson Mnangagwa lyckades bara samla hälften så många anhängare som oppositionen på sitt sista valmöte i Harare i helgen. Foto: Erik Esbjörnsson

Harare. Måndagens val är det första sedan självständigheten 1980 där Robert Mugabes namn saknas på valsedlarna. Nu försöker den störtade despoten agera kungamakare och säger uttryckligen att han ska rösta på oppositionspartiet MDC, hellre än att stötta de forna vännerna som i fjol petade honom från makten under kuppartade former. Oppositionsledaren Nelson Chamisa tackar inte nej till stödet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in