Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-22 09:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/insekterna-har-landat/

Världen

Insekterna har landat

Lily Ramirez visar hur man äter restaurangen Guelaguetzas gräshoppstacos.
Bild 1 av 6 Lily Ramirez visar hur man äter restaurangen Guelaguetzas gräshoppstacos.
Foto: Linda Forsell
Bild 2 av 6
Foto: Linda Forsell
Bild 3 av 6 Monica Martinez brinner för insikter och har bland annat grundat Don Bugito, och säljer snacks i form av larver och syrsor med eller utan choklad.
Foto: Linda Forsell
Bild 4 av 6 Megan Miller.
Foto: Linda Forsell
Bild 5 av 6 Megan Miller.Godisbutiken Hotlix i Pismo Beach har en lång tradition av godis med insekter i. Franklin Yang, 14 år, testar en av de populära skorpionklubborna som säljs i cirka en miljon exemplar per år.
Foto: Linda Forsell
På Typhoon i Santa Monica, Los Angeles, finns en rad olika rätter med insekter på menyn. Taiwanese crickets serveras tillsammans med potatis och en stark sås.
Bild 6 av 6 På Typhoon i Santa Monica, Los Angeles, finns en rad olika rätter med insekter på menyn. Taiwanese crickets serveras tillsammans med potatis och en stark sås.
Foto: Linda Forsell

Insekter är västvärldens nya matfluga. Nu serveras de både på lyxkrogar och som godis. Lördagsmagasinet åkte till Kalifornien för att provsmaka och söka svar på frågan: Är krypen rent av mänsklighetens räddning?

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in