Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-10 21:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/inspelning-avslojar-britter-kraver-att-iran-avbryter-bordning-av-stena-impero/

Världen

Inspelning: Britter kräver att Iran avbryter bordning av Stena Impero

00:41. Den statliga iranska nyhetsbyrån Fars News har släppt en film när specialstyrkor bordar den svenska oljetankern Stena Imperio. Det var under fredagen som det brittiskflaggade fartyget beslagtogs i Hormuzsundet. Storbritannien säger i ett brev till FN:s säkerhetsråd att Iran bröt mot internationell lag när fartyget beslagtogs.
Bild 1 av 1
Foto: Irans revolutionsgarde/AFP

Ett brittiskt krigsfartyg uppmanade Irans revolutionsgarde att inte gå ombord på oljetankern Stena Impero, enligt radiokommunikation som ett brittiskt säkerhetsföretag har släppt.

– Bekräfta att ni inte tänker bryta mot internationell lag genom att olagligen försöka borda MV Stena, hörs brittisk personal säga till den iranska patrullbåten.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in