Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-27 15:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/inspelning-avslojar-britter-kraver-att-iran-avbryter-bordning-av-stena-impero/

VÄRLDEN

Inspelning: Britter kräver att Iran avbryter bordning av Stena Impero

41 sek. Den statliga iranska nyhetsbyrån Fars News har släppt en film när specialstyrkor bordar den svenska oljetankern Stena Imperio. Det var under fredagen som det brittiskflaggade fartyget beslagtogs i Hormuzsundet. Storbritannien säger i ett brev till FN:s säkerhetsråd att Iran bröt mot internationell lag när fartyget beslagtogs.

Ett brittiskt krigsfartyg uppmanade Irans revolutionsgarde att inte gå ombord på oljetankern Stena Impero, enligt radiokommunikation som ett brittiskt säkerhetsföretag har släppt.

– Bekräfta att ni inte tänker bryta mot internationell lag genom att olagligen försöka borda MV Stena, hörs brittisk personal säga till den iranska patrullbåten.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.