Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-18 20:15 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/internet-explorers-dagar-raknade/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Internet Explorers dagar räknade

En av världens mest använda webbläsare kommer att försvinna. När Microsoft på onsdagen visade sin nya webbläsare stod det också klart att Internet Explorer kommer att försvinna.

Internet Explorer släpptes av Microsoft i augusti 1995 och blev en utmanare till den dåvarande jätten Netscape Navigator. Sedan 1998 har den levererats som en del av operativsystemet Microsoft Windows och är en av världens mest använda webbläsare.

Men nu är dess tid utmätt.

På onsdagen visade Microsoft upp en ny webbläsare med arbetsnamnet Spartan som ska ersätta Explorer som standard i alla Windowsbaserade datorer, från Windows 10, skriver Arstechnica.com.

Spartan ska bland annat ge användarna möjlighet att enkelt spara artiklar från nätet till en lista där de kan plockas fram för att läsas efter det att man loggat ut från nätet. Läsaren kommer också att synkronisera sig med mobiltelefoner.

Enligt The Independent vill Microsoft fjärma sig från Explorers rykte om att vara långsamt och att inte kunna ladda alla webbsidor på rätt sätt.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.