Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Iran möter sanktioner med ”styrka”

Irans centralbank kommer att möta nya amerikanska sanktioner med "styrka", sade president Mahmoud Ahmadinejad på söndagen.

"Centralbanken är stommen i kampen mot fientliga påtryckningar och den måste med styrka och självförtroende ha hållfasthet nog att utplåna alla fiendernas planer", ska han ha sagt till bankstyrelsen, enligt ett uttalande på presidentkansliets hemsida.

Samtidigt meddelar Irans atomenergiorgan att man prövat egentillverkade bränslestavar i testreaktorn i Teheran. Stavarna har enligt organet gjorts på uran från Irans egna lager. Det rör sig om det nu snart uttömda förrådet av kärnbränsleplattor som man köpte från Argentina 1993.

Argentina och Brasilien kapprustade under militärjuntornas tid från 60-talet, men båda länderna lade sedan ned sina kärnvapensatsningar.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.