Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Iran varnar för attacker i förebyggande syfte

Iran kommer att agera i förebyggande syfte om nationens intressen hotas. Det sade en befälhavare inom den iranska armén på tisdagen.

– Vår strategi nu är att om vi upplever att våra fiender tänker äventyra Irans nationella intressen, då kommer vi att vidta åtgärder utan att vänta på deras agerande, säger Mohammad Hejazi, vice överbefälhavare för Islamska republiken Irans beväpnade styrkor, till nyhetsbyrån Fars.

Varningen är ännu ett exempel på den senaste tidens upptrappade konflikt mellan Iran och väst, som i grunden handlar om huruvida Iran har, eller försöker skaffa, kärnvapen.

Iranska företrädare hävdar att landets kärnanläggningar endast används i fredliga syften, men enligt många bedömare finns det en risk att dessa kan användas för att tillverka kärnvapen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.