Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Iransk oljetanker har sjunkit

00:46. Efter att ha brunnit våldsamt i åtta dagar har den iranska oljetankern Sanchi sjunkit utanför Kinas östkust. Samtliga 32 ombord har sannolikt omkommit.

Det iranska oljetankfartyget som kolliderade i Östkinesiska havet för en dryg vecka sedan har sjunkit, uppger kinesiska medier. Ett trettiotal av besättning har omkommit.

Det panamaregistrerade oljefartyget Sanchi, som tilllhör ett iranskt rederi, kolliderade med ”CF Crystal”, ett fraktfartyg från Hongkong, den 6 januari. Ombord på fartyget fanns 32 personer. Trots att en stor räddningsinsats sattes in uppger rederiet att ingen av besättningens liv har gått att rädda.

På söndagen uppgav kinesiska medier att fartyget har sjunkit, skriver BBC.

Olyckan inträffade cirka 25 mil öster om Shanghai i havet mellan KIna och Japan, och strax efteråt började oljetankern att brinna. För några dagar sedan inträffade en explosion. 

Just före explosionen på onsdagen var 14 fartyg inblandade i sökandet efter överlevande. 

På lördagen lyckades räddningsarbetare ta sig ombord på fartyget och hittade kropparna efter två besättningsmän i en livbåt. Ytterligare en kropp har bärgats under veckans räddningsoperationer. Man har även kunnat omhänderta skeppets svarta låda, skriver BBC.

På det andra fartyget har enligt Kinas transportdepartement samtliga 21 i besättningen räddats.

Ombord på tankern Sanchi fanns en last av cirka en miljon fat olja från Iran, och lastfartyget CF Crystal transporterade livsmedel från USA till Kina.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.