Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Iranska krav på hämnd

Flera tidningar i Iran manar till hämnd efter bombdådet mot en 32-årig kärnfysiker i Teheran. "Enda sättet att få slut på fiendens meningslösa agerande är att hämnas lönnmordet", skrev tidningen Resalat på torsdagen.

"Den islamiska republiken har samlat stor erfarenhet under 32 år, så att mörda israeliska tjänstemän och militärer borde vara möjligt", skrev i sin tur tidningen Keyhan.

Framför allt USA och Israel pekas ut av Iran som ansvariga bakom mordet på Mostafa Ahmadi Roshan, som blev fjärde vetenskapsmän med kopplingar till Irans omstridda kärnkraftsprogram att mördas under de två senaste åren.

Irans FN-ambassadör Mohammad Khazaee har uppmanat FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon, säkerhetsrådet och generalförsamlingen att fördöma morden.

"Det finns starka bevis för att vissa utländska krafter ligger bakom dessa mord. Dylika terroristhandlingar har genomförts som ett led i försöken att störa Irans fredliga kärnkraftsprogram", skrev Khazaee i brev till FN-instanserna.

Enligt iranska nyhetsbyrån Fars planeras protester mot västvärlden utanför Frankrikes, Storbritanniens och Tysklands ambassader i samband med att Ahmadi Roshan begravs på fredagen. Den brittiska ambassaden är dock tömd och stängd efter tidigare oroligheter under hösten.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.