Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-06 11:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/island-har-samsta-sommarvadret-pa-over-100-ar/

VÄRLDEN

Island har sämsta sommarvädret på över 100 år

Bild 1 av 3 Dags för ett julidopp vid konstgjorda stranden Nautholsvik i Reykjavik. Temperatur i luften: 10 grader denna dag.
Foto: Egill Bjarnason/AP
Bild 2 av 3 Sigmundur Askelsson har inte många badande att hålla reda på under gråa skyar vid Nautholsviks badplats i Reykjavik.
Foto: Egill Bjarnason/AP
Bild 3 av 3 2 juli 2018, schweiziska turisterna Etienne och Celine Evéquoz ser till att under en massivt grå himmel förankra sitt tält på campingplatsen Laugardalur i Reykjavik.
Foto: Egill Bjarnason/AP

Värmebölja i hela Norden denna sommar? Icke så. Islänningarna genomlider i år den värsta sommaren sedan 1914. Och nu spekuleras det i Storbritannien, soligt för en gångs skull, om det är jetströmmarna som britterna har att tacka för detta.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till september!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.