Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Israel bombade 160 mål i Gaza

Foto: Reuters/Majdi Fathi

Israeliskt stridsflyg har bombat 160 mål på Gazaremsan under natten, enligt Israels armé. Väpnade palestinska grupper har skjutit raketer mot Jerusalem och Tel Aviv sedan bombflyg dödat över 30 palestinier.

– Under de senaste två dagarna har vi attackerat totalt cirka 430 mål, säger generalen Moti Almoz till israelisk militärradio enligt nyhetsbyrån AFP.

Enligt Almoz är 120 av de träffade målen raketramper, resten uppges vara byggnader och tunnlar.

Samtidigt ska minst fem raketer från Gazaremsan på onsdagen ha skjutits ned kring Tel Aviv.

Dödstalen bland palestinier efter de israeliska flygbombningarna hade på onsdagsförmiddagen stigit till minst 28 med ytterligare över 150 skadade, enligt AFP.

Ytterligare minst fyra palestinier ska ha dödats i flygbombningar senare på onsdagen, enligt uppgifter från palestinska källor.

– Fyra palestinier dödades i flygbombningar, varav två bröder som var tolv och tretton år gamla i Shejaiya, medan en fyraårig pojke och en kvinna dödades i en räd mot Zeitun, säger räddningstjänstens talesman Ashraf al-Qudra till AFP.

Enligt Israels försvarsmakt avfyrade de palestinska grupperna 117 raketer över södra Israel i tisdags, dock utan dödsoffer.

Vid 22-tiden på tisdagskvällen väcktes Amir Stein, 27, från Stockholm av att krigslarmet tjöt över Tel Aviv, där han just nu är på besök hos sin familj.

– Min pappa och styvmamma sprang upp på övervåningen och hämtade mig och mina systrar. De sade åt oss att kasta oss ner i skyddsbunkern, säger han till TT.

Tre timmar senare är han fortfarande skärrad.

– Jag fick panik. Det var de läskigaste 20 minuterna jag har varit med om.

De senaste dagarnas våldsamheter är de värsta i området sedan november 2012. Våldsamma upplopp har rasat i de palestinska områdena efter ett brutalt mord på en 16-årig palestinsk pojke i Jerusalem, som i sin tur ses som vedergällning för mordet på tre israeliska tonåringar.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.