Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-15 22:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/israel-overvager-att-portforbjuda-israel-kritiska-demokrater/

Världen

Israel portförbjuder Israel-kritiska demokrater

Donald trump vill att kongressledamöterna Ilhan Omar och Rashida Tlaib hindras från att besöka de Israel-ockuperade områdena i östra Jerusalem och på Västbanken.
Donald trump vill att kongressledamöterna Ilhan Omar och Rashida Tlaib hindras från att besöka de Israel-ockuperade områdena i östra Jerusalem och på Västbanken. Foto: J. Scott Applewhite/AP

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu vek sig på torsdagen för pressen från USA:s president Donald Trump och satte stopp för kongressledamöterna Ilhan Omars och Rashida Tlaibs besök på de ockuperade områdena. Netanyahu, som först lovat släppa in de bägge Israel-kritikerna, fattade beslutet efter ett skarpt Twitter-meddelande från sin gynnare i Vita huset.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in