Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Israel presenterar nya bosättningar

Israels bostads- och byggnadsdepartement lade på söndagen fram anbud för byggandet av mer än 1.000 bostadsenheter i östra Jerusalem och på Västbanken.

En talesman för departementet, Ariel Rosenberg, säger till AFP att bosättningarna presenterats som ”en uppföljning” av palestiniernas försök att vinna fullt erkännande i FN.

”Detta nya koloniala beslut av den israeliska regeringen, som vi fördömer, undergräver insatserna för att skapa fred i regionen”, sade den palestinska presidentens talesman Nabil Abu Rudeina.

Enligt departementets wbbsida handlar det om 500 enheter i stadsdelen Har Homa i östra Jerusalem och mer än 500 i två bosättningar på Västbanken.

  

Det internationella samfundet betraktar alla bosättningar i territorier som ockuperas av Israel sedan juni 1967 som olagliga, oavsett om de har statligt godkännande eller inte.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.