Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Israelflyg dödade tre palestinier

Ett israeliskt flyganfall har dödat tre palestinier i Gazaremsan, uppger palestinska sjukvårdskällor. En bil var målet för angreppet natten till lördagen.

En israelisk militärtalesman sade att anfallet skett i förebyggande syfte. Målet var en "terrorcell i Hamas" som planerat att under den judiska påsken kidnappa israeler i både Israel och på Egyptens Sinaihalvön, uppgav talesmannen.

Bilen var på väg från staden Khan Yunis till det palestinska flyktinglägret Deir al-Balah när anfallet skedde.

Den palestinska organisationen Hamas identifierade de döda och sade att de var medlemmar i den väpnade grenen Izz al-Din al-Qassam-brigaderna.

Anfallet är en "allvarlig upptrappning" och Israel "kommer att bära konsekvenserna", varnade al-Qassambrigaderna.

Läget i konflikten mellan Israel och palestinierna har varit relativt lugnt den senare tiden, med undantag för några raketbeskjutningar mot israeliskt område och dödsskjutningen av en palestinier i tisdags. Parterna verkar undvika ett nytt blodigt krig, likt det 2008—2009 då omkring 1 400 palestinier och 13 israeler dödades.

Sinaihalvön är ett populärt resmål bland israeler under den kommande helgen som firas till minne av judarnas uttåg ur Egypten.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.