Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-19 19:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/israelisk-tidning-sparkar-tecknare-efter-kontroversiell-karikatyr/

Världen

Nathan Shachar: Israels ledning framställdes som en skara svin

Ovanför teckningen av de segerrusiga svinen som tar bilder av varandra står som devis Orwells odödliga sentens: ”Alla djur är jämlika, men vissa djur är mer jämlika än andra”.
Ovanför teckningen av de segerrusiga svinen som tar bilder av varandra står som devis Orwells odödliga sentens: ”Alla djur är jämlika, men vissa djur är mer jämlika än andra”. Illustration: Avi Katz

JERUSALEM. Karikatyren som kopplar premiärminister Benjamin Netanyahu och hans närmaste partivänner till George Orwells satir ”Djurfarmen” blev för mycket för Jerusalem Post. Den israeliska tidningen beslöt att avbryta fortsatt samarbete med tecknaren Avi Katz, som nu ömsom hyllas och förbannas för framställningen av landets ledning som en skara svin.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in