Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-26 09:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/italiens-siffror-pa-vag-nedat/

VÄRLDEN

Italiens siffror på väg nedåt

Militärfordon kör avlidna till Bergamos kyrkogård. Staden ligger i Lombardiet.
Militärfordon kör avlidna till Bergamos kyrkogård. Staden ligger i Lombardiet. Foto: Sergio Agazzi/Shutterstock

Antalet nya bekräftat smittade och döda minskar för andra dagen i rad i Italiens värst drabbade region och trenden är densamma i Italien som helhet.

Uppdatering 2020-03-24 10.38. Artikeln har tillfogats en rättelse.

Den värst drabbade regionen i Italien, Lombardiet, registrerade ytterligare 320 dödsfall under de senaste 24 timmarna. Det uppgav nyhetsbyrån Reuters på måndagen. Sammanlagt har nu 3.770 personer avlidit i regionen. Siffrorna är något lägre än söndagens då 361 personer dog och på lördagen 546.

Antalet nya bekräftat smittade i regionen är också på nedgång med 1.550 nya fall vilket kan jämföras med söndagens 1.691 och lördagens 3.251 nya fall.

Antalet smittade i hela Italien ökade på måndagen till 63.928 från söndagens 59.138. Antalet döda under det senaste dygnet var 602 vilket är en minskning jämfört med söndagen då det var 651 och 793 på lördagen.

Samtidigt konstaterar WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus att pandemin nu accelererar över världen:

– Det tog 67 dagar från det första fallet till att vi hade 100.000 smittade, det tog 11 dagar för att nå 200.000 fall och det tog bara 4 dagar att nå 300.000 fall.

Rättelse: I en tidigare version av artikeln förekom en felaktig uppgift om hur många dagar antalet döda minskat i Lombardiet.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt