Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-22 17:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/jag-ar-radd-for-vad-han-ska-gora/

Världen

”Jag är rädd för vad han ska göra”

Bild 1 av 5 Chelsea Piers, eller Justin Nako som är hennes privata namn, har arbetat som dragqueen på New Yorks gayklubbar i många år. ”Det här är egentligen det enda jag kan”, säger hon. ”Det är ett slitsamt jobb, men jag är glad att jag bor i New York och ingen annanstans nu när Mike Pence tar över som vicepresident”, säger hon.
Foto: Anette Nantell
Bild 2 av 5 ”Jag älskar paret Obama, de har gjort så mycket för hbtq-rörelsen. Jag är väldigt ledsen över valresultatet och jag kommer att ägna all ledig tid fram till nästa val åt att protestera mot Mike Pence”, säger Dustin Ray.
Foto: Anette Nantell
Bild 3 av 5 Som många andra hbtq-personer är Assia Mirtcheva och Gail Artiaga glada över att de bor i liberala New York. ”Vi håller oss så långt från ’Dumbfuckistan’ vi kan’, säger de och syftar på de delstater som röstat på Trump.
Foto: Anette Nantell
Bild 4 av 5
Foto: Anette Nantell
Bild 5 av 5 ”Jag har inte sörjt färdigt än. Det kommer att bli fyra tuffa år”, säger Chelsea Piers.
Foto: Anette Nantell

New York. Den blivande vicepresidenten Mike Pence har byggt betydande delar av sin karriär på att begränsa homosexuellas rättigheter.

Nu är han den amerikanska hbtq-rörelsens största fiende.

– Han är inget annat än ett monster, säger bartendern Dustin Ray, 28.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in