Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-24 02:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/jag-ar-radd-for-vad-han-ska-gora/

Världen

”Jag är rädd för vad han ska göra”

Chelsea Piers, eller Justin Nako som är hennes privata namn, har arbetat som dragqueen på New Yorks gayklubbar i många år. ”Det här är egentligen det enda jag kan”, säger hon. ”Det är ett slitsamt jobb, men jag är glad att jag bor i New York och ingen annanstans nu när Mike Pence tar över som vicepresident”, säger hon.
Bild 1 av 5 Chelsea Piers, eller Justin Nako som är hennes privata namn, har arbetat som dragqueen på New Yorks gayklubbar i många år. ”Det här är egentligen det enda jag kan”, säger hon. ”Det är ett slitsamt jobb, men jag är glad att jag bor i New York och ingen annanstans nu när Mike Pence tar över som vicepresident”, säger hon.
Foto: Anette Nantell
”Jag älskar paret Obama, de har gjort så mycket för hbtq-rörelsen. Jag är väldigt ledsen över valresultatet och jag kommer att ägna all ledig tid fram till nästa val åt att protestera mot Mike Pence”, säger Dustin Ray.
Bild 2 av 5 ”Jag älskar paret Obama, de har gjort så mycket för hbtq-rörelsen. Jag är väldigt ledsen över valresultatet och jag kommer att ägna all ledig tid fram till nästa val åt att protestera mot Mike Pence”, säger Dustin Ray.
Foto: Anette Nantell
Bild 3 av 5 Som många andra hbtq-personer är Assia Mirtcheva och Gail Artiaga glada över att de bor i liberala New York. ”Vi håller oss så långt från ’Dumbfuckistan’ vi kan’, säger de och syftar på de delstater som röstat på Trump.
Foto: Anette Nantell
Bild 4 av 5
Foto: Anette Nantell
”Jag har inte sörjt färdigt än. Det kommer att bli fyra tuffa år”, säger Chelsea Piers.
Bild 5 av 5 ”Jag har inte sörjt färdigt än. Det kommer att bli fyra tuffa år”, säger Chelsea Piers.
Foto: Anette Nantell

New York. Den blivande vicepresidenten Mike Pence har byggt betydande delar av sin karriär på att begränsa homosexuellas rättigheter.

Nu är han den amerikanska hbtq-rörelsens största fiende.

– Han är inget annat än ett monster, säger bartendern Dustin Ray, 28.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in