Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-13 09:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/jag-tror-inte-att-polisen-vagar-gora-nagot/

Världen

”Jag tror inte att polisen vågar göra något”

Bild 1 av 4 ågra hundra studenter och gymnasieelever intog på torsdagen gatan framför Barcelonas stora universitetsbyggnad för att visa sitt stöd för den stundande folkomröstningen om självständighet. De uppmanade förbipasserande att rösta och delade även ut valsedlar.
Bild: Lotta Härdelin
Bild 2 av 4 "Om folkomröstningen hade fått tillstånd av Madrid skulle jag ha gått och röstat på söndag. För mig hade det blivit nej, säger Francisco Garcia", taxichaufför i Barcelona.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 3 av 4 "Jag känner mig som katalanska – inte spanjorska. Det är också en fråga om politisk och ekonomisk rättvisa, efter alla år av bristande respekt för Katalonien", Mariona Iglesias, valförrättare.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 4 av 4 "Jag vill inte att det ska gå en gräns mellan de här båda regionerna. Jag vill att det ska vara ett land, inte två, för jag känner mig som en del av dem båda", säger Vicente Arguedas, pensionär från Aragonien.
Foto: Lotta Härdelin

Barcelona. Från och med fredag har polisen i Katalonien order om att börja spärra av alla vallokaler inför helgens omstridda folkomröstning om självständighet. Den spanska regeringen har olagligförklarat omröstningen – men de styrande i regionen och hundratusentals katalaner tänker trotsa förbudet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in