Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Jagad jihadist besökte England

Den belgiske jihadisten Abdelhamid Abaaoud, som misstänks ha planerat terrorattackerna i Paris i höstas, kunde besöka Storbritannien trots att han jagades av polis, skriver den brittiska tidningen The Guardian.

Tidningen uppger att foton på landmärken tagna i Storbritannien hittades i hans telefon efter att han dödats vid en razzia i Paris bara några dagar efter de samordnade attackerna i Paris den 13 november.

Abaaoud kom till Storbritannien via en färjehamn i sydöstra England, enligt The Guardian som inte anger något datum. Han ska ha träffat flera jihadister i London och Birmingham i centrala England, men det framgår inte om fotona ingick i planeringen av en attack.

Belgien hade utfärdat en order om att han skulle gripas efter att i juli ha dömts i sin frånvaro till 20 års fängelse för att ha rekryterat jihadister till strider i Syrien.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.