Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-18 21:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/jannike-kihlberg-branderna-i-australien-kommer-inte-som-en-overraskning/

VÄRLDEN

Jannike Kihlberg: Bränderna i Australien kommer inte som en överraskning

Markägare försöker släcka bränder i Hillsville nära Taree, 350 kilometer norr om Sydney. Undantagstillstånd deklarerades på måndagen.
Markägare försöker släcka bränder i Hillsville nära Taree, 350 kilometer norr om Sydney. Undantagstillstånd deklarerades på måndagen. Foto: Peter Parks/AFP

Ovanligt stora bränder en säsong är inte bevis på klimatförändring. Men en varmare värld ökar risken för skogsbränder. Australiens medeltemperatur har höjts en grad och under året har en rad rekordtemperaturer och torka rapporterats. Landets premiärminister kritiseras nu för att underskatta klimatförändringen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.