Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

”Jesus grav” ska restaureras

Graven i Uppståndelsekyrkan.
Graven i Uppståndelsekyrkan. Foto: AP/TT

Graven där många kristna tror att Jesus Kristus är begravd kommer restaureras för första gången på 200 år, rapporterar BBC.

Den heliga gravens kyrka, även kallad Uppståndelsekyrkan, ligger i Jerusalems gamla stad och har varit mål för pilgrimsfärder ända sedan 300–talet. Här tror många kristna att Jesus Kristus begravdes.

Nu ska graven renoveras för första gången på 200 år.

För att möjliggöra restaureringsarbetet har flera olika kristna kyrkor fått sätta sina meningsskiljaktigheter åt sidan och bidra med medel till projektet.

Även Jordaniens kung Abdullah har bidragit med en egen donation till återställningsarbetet som väntas ta mellan åtta och tolv månader att färdigställa. Under den tiden kommer pilgrimer fortsatt att kunna besöka platsen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.