Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-19 13:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/john-bolton-redo-att-vittna-i-riksrattsprocessen-mot-trump/

Världen

John Bolton redo att vittna i riksrättsprocessen mot Trump

Vita husets tidigare säkerhetsrådgivare John Bolton kan vittna mot sin tidigare chef. Foto: Brendan Smialowski/AFP

Vita husets tidigare nationella säkerhetsrådgivare John Bolton sa på måndagskvällen att han är beredd att vittna i den pågående riksrättsprocessen mot USA:s president Donald Trump. 

John Bolton var nationell säkerhetsrådgivare mellan den 9 april 2018 och den 10 september 2019 då han fick sparken av president Trump. Bolton var då den tredje nationella rådgivaren som lämnade Trumpadministrationen sedan 2017.

På måndagen uppgav Bolton att han är beredd att vittna i riksrättsprocessen mot sin tidigare chef. Om han instäms för att göra detta, skriver CNN.

Under utfrågningen i representanthuset valde Demokraterna att inte tvinga Bolton att vittna sedan frågan varit på väg till domstol.

På måndagen beslutade Bolton själv att han kommer att vittna om han instäms för att göra det när senaten nu tar processen vidare.

”Jag har kommit till slutsatsen att om senaten instämmer mig för att vittna så är jag beredd att vittna”, skrev Bolton i ett uttalande, enligt uttalandet som Bolton publicerade på sin webbplats.