Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-20 12:48 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/jordbavning-skakade-tokyo-4/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Jordbävning skakade Tokyo

En kraftig jordbävning skakade centrala och östra Japan vid fem på tisdagsmorgonen lokal tid. Enligt japansk tv mättes magnituden till 6,6.

Epicentrum låg i centrala Japan och skalvet kändes i Tokyo, där många hus skakade.

Tsunamivarning utfärdades för delar av Stillahavskusten, men vågen förmodades bli upp till en halv meter hög.

En motorväg spärrades och två reaktorer stängdes för säkerhetskontroll vid ett kärnkraftverk i Hamaoka.

Skalvet tycktes inte orsaka några svåra skador, även om det kändes starkt.

- Det var en skakning i sidled som jag aldrig upplevt tidigare, och saker föll ned från hyllorna, berättar Atsushi Imai i Izu i Shizuoka för japansk tv.

Tv-bilder visade krossade flaskor och ett redaktionsrum där videoband ramlat ned på golvet, men rapporterade att inga bränder tycks ha uppstått och inga skador värre än att folk fått vältande saker över sig.

Jordbävningar är mycket vanliga i Japan och husen är i allmänhet byggda för att klara påfrestningarna.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.