Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-21 10:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/journalist-domd-till-fangelse-efter-abort/

Världen

Journalist dömd till fängelse efter abort

Foto: -

Den marockanska journalisten Hajar Raissouni har dömts till ett års fängelse för att ha haft sex utanför äktenskapet och låtit genomföra en abort.

TT Text

Domstolen dömde även hennes gynekolog till två års fängelse och hennes fästman till ett års fängelse. Ytterligare två personer fick villkorlig dom.

Hajar Raissouni greps i slutet av augusti när hon lämnade en läkarmottagning. Under rättegången förnekade hon att hon genomgått en abort. Raissouni berättade att hon behandlats för invärtes blödningar, något som hennes gynekolog bekräftade.

Åtalet mot Hajar Raissouni ledde till stora protester. Bland annat skrev närmare 500 kvinnor under ett upprop där de protesterade mot landets abort- och äktenskapslagar som de anser är orättvisa och omoderna.

Ämnen i den här artikeln:

Marocko
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt