Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-07 04:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/kamala-harris-hoppar-av-presidentvalskampanjen/

Världen

Kamala Harris hoppar av presidentvalskampanjen

00:46. Den demokratiske senatorn Kamala Harris lägger ner sitt kampanjande inför nästa års val i USA.

En av de mest profilerade demokratiska kandidaterna i kampen om att bli USA:s nästa president hoppar av. Kamala Harris ställde på tisdagen in ett stort evenemang där hon hoppades samla in pengar för sin kampanj.

Kamala Harris har tappat stort i opinionsmätningarna och ligger i dag på sjätte plats efter ledande Joe Biden (27 procent), Bernie Sanders (16), Elizabeth Warren (14), Pete Buttigieg (11,4) och Michael Bloomberg (4) med bara 3,4 procent av de nationella rösterna.

På tisdagen ställde Harris in ett viktigt kampanjmöte där hon hoppades samla in pengar till sin fortsatta kampanj med hänvisning till ”personliga händelser”, skriver CNBC. På sin Instagramsida skriver Harris:

”Till mina supportrar. Det är med djupt beklagande – men också med djup tacksamhet – som jag i dag avslutar min kampanj. Men en sak vill jag vara tydlig med: Jag kommer att fortsätta kämpa varje dag för det min kampanj har handlat om. Rättvisa till folket. Hela folket.”

Kamala Harris. Foto: David J. Phillip/AP

Kamala Harris kampanjsida tog vid 19.30-tiden svensk tid fortfarande emot donationer.

Nyhetsbyrån AP citerar en kampanjmedarbetare som bekräftar att Harris nu hoppar av kampen om att bli demokraternas kandidat till president.

För bara sex månader sedan var Harris utmanare till Joe Biden och spåddes bli en av dem som kunde komma att väljas för att utmana Donald Trump 2020.

Kamala Harris man Douglas Emhoff twittrade ut en bild på sig själv tillsammans med sin fru där han sitter på en stol och kramar henne med rubriken: ”Jag är med dig. Som alltid” följt av ett hjärta.

https://twitter.com/douglasemhoff/status/1201926112273551360

I och med att Kamala Harris nu lämnar kampen om Vita huset återstår 15 demokrater och tre republikaner inför valet 2020.