Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-17 19:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/kanada-forsta-vastlandet-att-legalisera-cannabis/

Världen

Kanada första västlandet att legalisera cannabis

TORONTO. Löftet om att legalisera cannabis bidrog till Justin Trudeaus valseger i Kanada - och nu blir det verklighet. Som första västland legaliserar Kanada i veckan cannabis i en drogliberal våg som rullar över världen.

Cannabisindustrin satsar på att blanda drogen i mat och dryck. Men många oroar sig för att riskerna med cannabis inte tas på allvar. 

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in
Bild 1 av 12 David Smith från Vancouver tänder på inne i Hotbox Café. "Vaporizern" tar fram en högre halt av THC än en om man röker marijuana, så man blir mer hög, säger han.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 2 av 12 Tobaksrökning är förbjuden på bakgården till Hotbox Café. Men för marijuana är det fritt fram.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 3 av 12 Justin Trudeau, den kanadensiske premiärministern, drog till sig många röster med sitt vallöfte om att legalisera cannabis.
Foto: Canadian Press/REX/Shutterstock
Bild 4 av 12 Jordan Sinclair, vice informationschef på cannabisproducenten Tweed i Smiths Falls, visar upp växthuset med marijuanaplantor.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 5 av 12 Shauna White och Laura Jones-Compton gallrar bland marijuanabladen för att släppa fram ljus och luft till plantorna.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 6 av 12 Personal på cannabisfabriken Tweed i Smiths Falls väntar på sitt skiftbyte.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 7 av 12 Ett "mammarum" i cannabisfabriken, där späda växter - samtliga honplantor - drivs upp.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 8 av 12 På bakgården till Hotbox Café i Toronto är bara tobaksrökning förbjuden.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 9 av 12 Affärskonsulterna Alex Blumenstein (t v) och Brett Chang kopplar av med en pingismatch. De letar efter investeringsmöjligheter i den snart legala cannabisindustrin.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 10 av 12 Amita, en 34-årig smyckeskonstnär och psykologistudent, röker mini-joints med marijuana. - Jag blir avslappnad, det hjälper mot ångest och anfall av depression. Och så blir jag mer kreativ i min konst.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 11 av 12 Det är viktigt att bryta stigmat hos de som blivit fast i cannabismissbruk, säger Sandra Williams, som själv kämpade med sitt beroende under många år.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 12 av 12 På Hotbox säljs olika tillbehör för cannabisbruk som rökpipor och förångningsapparater, men också kringprylar, kläder och böcker på marijuanatemat.
Foto: Eva Tedesjö