Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Känd kyrka avspärrad efter falskt terrorlarm

Foto: AFP

Den kända katedralen Sagrada Familia i Barcelona och området kring dess tunnelbanestation spärrades av efter ett terrorlarm på tisdagen. Kyrkan utrymdes men larmet visade sig vara falskt.

I samband med larmet uppmanade polisen invånarna att undvika flera gator i området, bland annat Provença, Sardenya och Rossello som stängdes av, skriver El Pais. Tunnelbanestationen i närheten utrymdes liksom kyrkan självt och butiker i närheten.

Enligt den spanska tidningen Ultima Hora rörde det sig om en misstänkt skåpbil parkerad i närheten. Fordonet undersöktes av den katalanska polisen Mossos bombgrupp utan att några sprängmedel hittades.

Den katalanska polisen har tidigare under tisdagen utfört ett stort antal kontroller av fordon som varit på väg in i Barcelona vilket har orsakat upp till sex kilometer långa köer. Detta efter ett tips från en ”utländsk säkerhetstjänst” om att en attack skulle vara på gång under de närmaste 48 timmarna.

I augusti i år hittade spansk polis planer på att spränga den kända basilikan hemma hos en medlem i en då avslöjad terrorcell.

I förra veckan stängde den katalanska polisen flera tunnelbanestationer i Barcelona efter ett falskt larm.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.