Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-04 20:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/kanslan-av-att-antligen-bli-synlig-var-fantastisk/

VÄRLDEN

”Känslan av att äntligen bli synlig var fantastisk”

Mareme Bamba och Fatou Coulibali i de rosa klänningar som alla kvinnorna i byn Soudiane bar när de gemensamt tog avstånd från kvinnlig omskärelse och barnäktenskap. Deras liv tog en ny vändning efter den tre år långa utbildningen med mänskliga rättigheter i centrum. Sedan dess är byn jämlik, allas åsikt är lika mycket värd.
Foto: Mia Holmgren

Soudiane. Flera tusen byar i Senegal har genomgått en revolution i demokrati och jämställdhet. En utbildning i mänskliga rättigheter har öppnat vägen för 19  000 kvinnor, som valts till ledande positioner i sina byar. DN har besökt Soudiane, där kvinnorna har använt sin makt till att bygga en mellanstadieskola.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.