Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Kartelledare gripen för massaker

Mannen som tros vara hjärnan bakom en av de värsta massakrerna på migranter i Mexiko har gripits.

Den 56-årige ledaren för drogkartellen Los Zetas greps på ett sjukhus nära delstatens huvudstad. Han anklagas för organiserad brottslighet och kidnappning, bland annat för att ha fört bort en amerikansk medborgare.

Enligt myndigheterna har han kopplingar till mordet på aktivisten Miriam Rodriguez i maj, efter att hon i flera år sökt sin försvunna dotter och sedan hittat hennes kropp.

Den misstänkte ska ha samordnat massakern på 72 migranter i staden San Fernando i delstaten Tamaulipas i augusti 2010. Kropparna hittades i en tom byggnad på en ranch närmare 15 mil från gränsen mot Texas. Enligt utredarna dödades de för att de vägrat att arbeta för kartellen.

De flesta av offren var migranter från Central- och Sydamerika och såg ut att ha blivit uppradade mot en vägg och skjutna.

Året efter hittades 193 kroppar begravda i San Fernando, de flesta av dem migranter som ska ha kidnappats från bussar och dödats av Los Zetas.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.