Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Karzai fördömer urineringsvideon

Afghanistans president Hamid Karzai fördömer videon där personer som uppfattas vara amerikanska soldater urinerar på döda män som påminner om talibankrigare.

I ett uttalande från presidentens kansli heter det, enligt brittiska etermediebolaget BBC, att ”Afghanistans regering störs djupt av en video som visar amerikanska soldater vanhelga döda kroppar av tre afghaner”.

Uttalandet fortsätter:

”Denna handling, utförd av av amerikanska soldater, är helt enkelt inhuman och ska fördömas i starkast möjliga ordalag. Vi uppmanar uttryckligen den amerikanska regeringen att skyndsamt utreda fallet med videon och utdöma strängast möjliga straff för dem som befinns skyldiga till brottet.”

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.