Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Katter faller ut genom fönstren i värmen

Foto: Kirsty Wigglesworth

I Oslo har flera inomhuskatter ramlat ut genom fönster som har stått på vid gavel. Det på grund av senaste tidens värmebölja.

– Vi har vanligtvis en eller två incidenter i veckan nu när det är så varmt, säger Henning Andreas Haga, professor vid Veterinärhögskolan i Oslo, till NRK.

Katterna lägger sig på fönsterbrädan för att svalka sig och riskerar då samtidigt att tappa fästet, menar Henning Andreas Haga.

Förra lördagen fick en boende i ett höghus i stadsdelen Majorstuen se sin katt falla hela sex våningar ned till marken. Mirakulöst klarade katten det höga fallet utan inre skador, men fick genomgå en operation.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.