Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-23 21:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/kellyanne-conway-trumps-general-i-mediekriget/

Världen

Kellyanne Conway – Trumps general i mediekriget

Bild 1 av 4 ”Var inte så överdrivet dramatisk om detta, Todd. Du säger att det var lögn. Sean Spicer, vår pressekreterare, gav alternativa fakta när det gällde detta.” Det sade Kellyanne Conway i en intervju med Chuck Todd, programledare för NBC:s ”Meet the press”. Hon fick frågan om hon kunde förklara varför Sean Spicer ”uttalat en uppenbar lögn som går att motbevisa” om att Donald Trumps installation var den publikmässigt största i amerikansk historia.
Foto: Brendan Smialowski/AFP
Bild 2 av 4 ”Kell-ee-anne! Kell-ee-anne!”, ropar abortmotståndarna som samlats i Washington DC för att höra Kellyanne Conway tala under den stora årliga antiabortdemonstrationen. Men en majoritet av amerikanerna, 59 procent, anser att abort ska vara lagligt i alla eller de flesta fall – den högsta noteringen sedan 1996, enligt Pew Research Center (2016).
Foto: Evelyn Hockstein
Bild 3 av 4 Sean Spicer, Vita husets pressekreterare, och Kellyanne Conway är två av president Donald Trumps närmaste medarbetare.
Foto: Jonathan Ernst
Bild 4 av 4 Donald Trump, Kellyanne Conway och Steve Bannon (till höger om Conway).
Foto: Shawn Thew

Om Donald Trump är överbefälhavare i ett krig mot medierna, är hon hans general. DN:s USA-korrespondent Sanna Torén Björling porträtterar fenomenet Kellyanne Conway.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in