Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-21 18:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/kerry-tvastatslosningen-ar-i-allvarlig-fara/

VÄRLDEN

Kerry: Tvåstatslösningen är i allvarlig fara

USA:s utrikesminister John Kerry markerade på onsdagen med skärpa mot det han ser som aktivt agerande från Israels sida för att fjärma sig från en tvåstatslösning i frågan om Palestinas framtid.
Foto: Paul J Richards / AFP

En tvåstatslösning är det enda som kan leda till fred mellan Israel och Palestina. Det säger USA:s utrikesminister John Kerry efter resolutionen i FN:s säkerhetsråd som kräver att Israel stoppar byggandet av bosättningar på ockuperad mark. Israels premiärminister Benjamin Netanyahu reagerar starkt på de nya signalerna från USA.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.