Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Kidnappad kvinna utsattes för ”häxkonster”

En 25-årig kvinna i USA som hölls fången i tre dagar utsattes för ”en blodsrit” som polisen liknar vid häxkonster innan hon lyckades ringa efter hjälp.

Den 25-åriga kvinnan kidnappades i San Antonio-området i Texas i USA i oktober och hölls sedan bunden vid en stol under tre dagar, skriver nyhetsbyrån AP.

När hon till slut fick komma loss för att gå på toaletten lyckades hon i ett obevakat ögonblick ringa sin mamma som i sin tur kontaktade polisen.

Enligt polisen har 25-åringen berättat hur hon drogades med vad hon uppfattade som heroin och dessutom utsatts för en blodsrit där hon fick håret avklippt och blod drevs ur hennes kropp.

Polisen beskiver det hela som ett slags ”häxkonst”.

När polisen kom till huset där kvinnan hölls fången hörde de hennes skrik och stormade in bara för att finna hur en av hennes kidnappare hotade att skära henne med en kniv och en sax.

Enligt AP ska polisen ha gripit fyra misstänkta varav en är en 32-årig kvinna vars bror sällskapade med 25-åringen innan han mördades den 18 augusti. Fem män har gripits misstänkta för mordet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.