Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Kims hemliga meddelande överlämnat till Trump

Kim Jong Un under mötet med Sydkoreas Chung Eui Yong i samband med mötet i Pyongyang.
Kim Jong Un under mötet med Sydkoreas Chung Eui Yong i samband med mötet i Pyongyang. Foto: STR/AFP/TT

Representanter för den sydkoreanska delegation som nyligen mötte Nordkoreas diktator Kim Jong-Un överlämnade på torsdagen ett personligt meddelande från Kim till president Trump. Det uppger CNN.

Det var den 6 mars som en delegation från Sydkorea reste till Nordkorea för ett möte med landets ledare och diktator Kim Jong-Un. 

Delegation från Sydkoreas reste på uppdrag av president Moon Jae-In till Nordkoreas huvudstad Pyongyang i ett första historiskt samtal mellan länderna. Den tio man starka delegationen mötte Kim Jong-Un under mer än fyra timmar.

Med sig från mötet hade delegationen ett privat och hemligt meddelande från Kim till Trump. Ett meddelande som överlämnades när två personer ur delegationen kom till Vita huset på torsdagen.

Det är ännu inte känt vad meddelandet innehåller.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.